Het Prachtigste boek van de Prachtige 80 is .... De Vliegeraar van Khaled Hosseini

Alle stemmen zijn ondertussen geteld, het kroontje opgepoetst. Het Prachtigste boek van de Prachtige 80 is: De Vliegeraar van Khaled Hosseini

100 Vlaamse boekhandelaars stelden een bijzonder lijstje op, namelijk "de Prachtige 80". Tachtig titels uit de afgelopen 80 jaar die je volgens hen gelezen moet hebben. Samen met Radio 1 ging Boek.be tijdens de Boekenbeurs op zoek naar het Prachtigste boek van deze Prachtige 80. Luisteraars en bezoekers konden online of in de stemhokjes hun stem uitbrengen op hun drie favoriete titels uit de lijst van 80, of ze mochten zelf ook nog titels aanbrengen. En dat deden ze massaal. Bijna 10.000 stemmen bereikten ons. Vanaf 10 november was het enkel nog mogelijk om op de shortlist van 10 te stemmen, een mooie lijst met zelfs twee Vlaamse schrijvers: Tom Lanoye met Sprakeloos en Stefan Hertmans met Oorlog en Terpentijn.

Alle stemmen zijn ondertussen geteld, het kroontje opgepoetst. Het Prachtigste boek van de Prachtige 80 is: De Vliegeraar van Khaled Hosseini (Uitgeverij De Bezige Bij). Stefan Hertmans strandde op een mooie tweede plaats. De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry maakt de top 3 compleet. Onderaan vindt u de volledige top 10 terug.

Uit alle deelnemers wordt nog aan de hand van de schiftingsvraag één iemand zeer gelukkig gemaakt. Hij of zij wint een prachtige reis naar Cuba dankzij Tui, en een mooi boekenpakket geschonken door volgende standhouders van de Boekenbeurs: Uitgeverij Vrijdag, L&M Books, Uitgeverij Lannoo, WPG Uitgevers en Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.

  1. Khaled Hosseini, De vliegeraar
  2. Stefan Hertmans, Oorlog en terpentijn
  3. Antoine De Saint Exupery, De kleine prins
  4. Umberto Eco, De naam van de roos
  5. Gabriel Garcia Marquez, Liefde in tijden van cholera
  6. Gabriel Garcia Marquez, Honderd jaar eenzaamheid
  7. J.R.R. Tolkien, In de ban van de ring
  8. Patrick Suskind, Het parfum
  9. Harry Mulisch, De ontdekking van de hemel
  10. Tom Lanoye, Sprakeloos

Nieuws

De Boekenbeurs gaat in 2017 van start op zondag 29 oktober tot en met 5 november, en van 9 tot en met zondag 12 november. Op 27 augustus kan je hier op de website al terecht voor de eerste info en je online tickets.

Proficiat Lieve! 2017 kan alvast niet meer stuk voor Lieve, zij stuurde ons haar top 3 uit de Prachtige 80-lijst door en zat het dichtst bij de schiftingsvraag. Ze mag samen met haar man alvast beginnen dromen van een fantastische reis naar Cuba.

100 Vlaamse boekhandelaars hebben voor jou "de Prachtige 80" geselecteerd. Tachtig titels uit de afgelopen 80 jaar die je volgens hen gelezen moet hebben.

Het stripalbum ‘Elsje maakt geschiedenis’ van Eric Hercules en Gerben Valkema wint de Willy Vandersteenprijs 2016.

De Nederlandse Hagar Peeters kaapte voor Malva de eerste Fintro Literatuurprijs (voormalige Gouden Boekenuil) weg en De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is bekroond met de prijs van de lezersjury.

Nieuwsbrief

Twitter

Aan het eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. Nr 218 en 319 1/2 pic.twitter.com/6WmqtGQxYX
Aan eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. nr 218 en nr 319 1/2 pic.twitter.com/GN0XwizbvM
Aan het eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. nr 218 en nr 319 pic.twitter.com/IDPJNAZ5WX
load more
Volg ons op