De Boekenbeurs

Boekenbeurs 2016, een feestelijke 80ste editie

Boek tijd voor een boek

  • Wanneer? Maandag 31 oktober t/m vrijdag 11 november 2016
  • Waar? Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • Openingsuren? Iedere dag van 10 tot 18u. Extra avondopeningen op donderdag 3, dinsdag 8 en donderdag 10 november, telkens tot 22u.

Festivi-tijd
Een feestelijke 80ste editie met intensieve beleving, retro herinneringen, toekomstgerichte initiatieven, wervelende auteurspodia en actieve interactie. Op het menu: veel boeken & auteurs, acts & inspiratie voor maanden vol leesplezier, literaire prijzen, verfrissende inzichten en tal van special guests. Tachtig wordt prachtig!

In 8 thema’s maken boeken de vertaalslag van fictie naar werkelijkheid en omgekeerd. Spanning en ontspanning, levenslange exploratie en expeditie, interactieve beleving, maatschappelijke wendingen, ingrijpende fenomenen, onwaarschijnlijke onthullingen ontroerende reflecties, intimistische portretten, levenslange groeiprocessen, uitdagende zelfontplooiing, scherpe identiteit en levensstijl, speelse analyses en véél veel meer. Ga op ontdekkingstocht in de 8 thema’s, stel je programma op maat samen en boek tijd voor een boek. Activi-tijd, Globali-tijd, Intimi-tijd, Spontani-tijd, Identi-tijd, Actuali-tijd, Authentici-tijd en Universi-tijd. Acht thema’s toegepast op fictie en non-fictie, op volwassen- en kinderboeken, op mannen en vrouwen. Kortom, voor elk wat wils.

Te gast op de Boekenbeurs
Auteurs en illustratoren gaan in gesprek met elkaar en met het publiek en signeren en animeren. Kies uit de ruim 200 programmapunten om je bezoek aan de Boekenbeurs een extra impuls te geven.

Actieve beleving
Ruim 90 standen maken zich op voor het hoogfeest van het boek en zorgen voor een verrassende ontdekkingstocht van nieuwe boeken. Ze inviteren je om kennis te maken met hun signerende bekende en minder gekende pennen en prikkelen je met acts en live sessies, workshops, lezingen en speed dates.

Live gesigneerd
De Boekenbeurs verwelkomt opnieuw honderden binnen- en buitenlandse auteurs die met plezier een persoonlijke krabbel in je boeken zetten. Zoek de signeersessie van je favoriete auteur door zijn/haar naam in het zoekveld in te tikken of bekijk de signeerslijsten per dag via de dagknoppen hierboven (vanaf begin oktober).

Ode aan de bezoeker
Een 80ste editie met trouwe bezoekers en nieuwsgierige nieuwkomers, wij zetten jullie in de kijker. Een bezoekerswand met lezende mannen en vrouwen, kinderen en senioren brengt een ode aan de lezer.

Wie organiseert de Boekenbeurs?
De Boekenbeurs is een initiatief en organisatie van Boek.be vzw, de vakvereniging van Vlaamse uitgevers, boekhandelaars en importeurs, en kwam tot stand met de medewerking van Stad Antwerpen, Fintro, NMBS, Grimbergen en Beemster, en in samenwerking met Knack, Radio 1, één en Spa. 

Algemene voorwaarden

Heb je vragen over onze algemene voorwaarden? Dan kan je hier terecht. 

Algemene voorwaarden, privacy en verkoopsvoorwaarden

Heb je vragen over onze algemene voorwaarden, privacybeleid of verkoopsvoorwaarden? Kijk dan hier

* Algemene voorwaarden 

* Privacybeleid

* Verkoopsvoorwaarden

Vragen staat vrij

Heb je een specifieke vraag over de Boekenbeurs, kijk dan eerst bij de FAQ of daar een antwoord staat.

Vind je het antwoord echt niet op deze website terug? Stuur dan je vraag naar info[at]boekenbeurs.be.   

Nieuwsbrief

Twitter

Aan het eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. Nr 218 en 319 1/2 pic.twitter.com/6WmqtGQxYX
Aan eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. nr 218 en nr 319 1/2 pic.twitter.com/GN0XwizbvM
Aan het eind van #Boekenbeurs #Utrecht loting voor posters van Gitte Spee gittespee.nl. nr 218 en nr 319 pic.twitter.com/IDPJNAZ5WX
load more
Volg ons op